Excursions

Properes Excursions

Inscripcions en tercera planta del Casal Cardener, en horari de tarda, de 17 a 20 h. de dilluns a dijous.
Tel 93.210.08.03    –    93.213.14.51
______________________________________________________________________

Excursió: Sant Pere de Casserres

Dissabte, 17 d’octubre, a les 8 hores

Sortida en direcció a la Comarca d’Osona, fins a arribar al restaurant on tenim l’esmorzar inclòs.
Continuarem la ruta per anar a visitar el Monestir de Sant Pere de Casserres, l’únic monestir benedictí a la comarca, erigit sota el patronatge de la família vescomtal osonenca. Farem una visita guiada de l’interior del monestir per veure l’exposició permanent on s’interpreta la vida dels monjos de Casserres, mitjançant la recreació de les sales que han conservat la mateixa disposició al llarg dels segles. Així com també un audiovisual on s’explica la llegenda, la història i el procés de construcció del conjunt monàstic.
Completarem el matí passejant per la població de Folgueroles, lloc on va néixer el poeta romàntic Jacint Verdaguer i en el qual destaca l’ església parroquial romànica-barroca dels s. XI-XVIII on va ser batejat.
Retorn al restaurant per gaudir del dinar.
A la tarda, anirem fins a Vic, població de 45.000 habitants i capital de la comarca d’Osona. Destaquen la Catedral, amb les pintures de Josep Maria Sert i, en especial, el centre històric amb la plaça major i els pòrtics i terrasses. Finalitzada la passejada, tornarem a Barcelona.

Preu: 49,00 €  –  Sòcies Ciberdona: 46,00 €

____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________

Excursió: Les Fonts del Cardener

Dissabte, 17 de novembre, a les 8 h.

Sortida en direcció al Solsonès, fins arribar al restaurant on gaudirem de l’esmorzar que tenim inclòs.
Després d’esmorzar ens desplaçarem per realitzar la visita a Les Fonts del Cardener, punt on neix el riu Cardener, important afluent del Llobregat. Durant la primavera, època important del desglaç de la neu del Port del Compte, i durant la tardor, època d’abundància de pluges, les Fonts del Cardener es mostren en tota al seva essència. Les diferents cascades envoltades de vegetació converteixen aquest punt en un lloc ideal per gaudir de la tranquil·litat amb amics i família.
A continuació ens dirigirem a la localitat de Solsona, una població de gegants i bestiari folklòric. Realitzarem un recorregut tot descobrint i rellegint els racons del nucli antic. Podrem admirar la seva catedral d’estil gòtic, on es venera la Verge del Claustre.
Desprès d’aquesta visita tornarem al restaurant per dinar.
A la tarda, ens desplaçarem a la població d’Olius on podrem visitar una bona mostra del romànic català del s.XI: l’Església de Sant Esteve, de la que destaca la seva cripta, la part més elegant i original de l’església, valorada dins de l’art romànic mundial, al costat del cementiri modernista de Bernardí Martorell, mostra de la integració d’arquitectura i natura en un exemple únic a Catalunya.

Preu: pendent 

______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________

Excursió: Fortalesa de Sant Ferran

Dissabte, 12 de desembre, a les 8 h

Sortida en direcció a les comarques de Girona, fins arribar al restaurant on gaudirem de l’esmorzar que tenim inclòs.
Acabats d’esmorzar ens dirigirem a la capital de l’Alt Empordà, Figueres. Aquí visitarem, amb un guia local, el Castell-Fortalesa de Sant Ferran. Es tracta d’una de les fortaleses més grans d’Europa, projectada al s.XVII i construïda al s.XVIII i que ha estat atacada en diversos avatars històrics. La seva plaça d’armes, el seu baluard i les cavallerisses són un clar exemple de les dantesques dimensions de la fortalesa. El castell és apreciat com a be d’interès cultural, no obstant això és el patrimoni més desconegut dels catalans.
Finalitzada la visita disposarem d’una mica de temps lliure a la ciutat de Figueres per passejar per la seva rambla i centre del comerç fins a l’hora de desplaçar-nos novament al restaurant per dinar.
Per la tarda, ens acostarem a la població de Castelló d’Empúries, en la que farem una passejada per conèixer el seu nucli fortificat d’estil medieval. Destaca l’imponent Basílica gòtica de Santa Maria coneguda com “la Catedral de l’Empordà”, les muralles medievals i el Call Jueu. Finalitzada la passejada ens dirigirem al punt d’origen.

Preu: 48,00 €  –  Sòcies Ciberdona: 45,00 €