Excursions

Properes Excursions

Inscripcions en tercera planta del Casal Cardener, en horari de tarda, de 17 a 20 h. de dilluns a dijous.
Tel 93.210.08.03    –    93.213.14.51
______________________________________________________________________

Excursió: Sant Pere de Casserres

Dissabte, 17 d’octubre, a les 8 hores

Sortida en direcció a la Comarca d’Osona, fins a arribar al restaurant on tenim l’esmorzar inclòs.
Continuarem la ruta per anar a visitar el Monestir de Sant Pere de Casserres, l’únic monestir benedictí a la comarca, erigit sota el patronatge de la família vescomtal osonenca. Farem una visita guiada de l’interior del monestir per veure l’exposició permanent on s’interpreta la vida dels monjos de Casserres, mitjançant la recreació de les sales que han conservat la mateixa disposició al llarg dels segles. Així com també un audiovisual on s’explica la llegenda, la història i el procés de construcció del conjunt monàstic.
Completarem el matí passejant per la població de Folgueroles, lloc on va néixer el poeta romàntic Jacint Verdaguer i en el qual destaca l’ església parroquial romànica-barroca dels s. XI-XVIII on va ser batejat.
Retorn al restaurant per gaudir del dinar.
A la tarda, anirem fins a Vic, població de 45.000 habitants i capital de la comarca d’Osona. Destaquen la Catedral, amb les pintures de Josep Maria Sert i, en especial, el centre històric amb la plaça major i els pòrtics i terrasses. Finalitzada la passejada, tornarem a Barcelona.

Preu: 49,00 €  –  Sòcies Ciberdona: 46,00 €

____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________

Excursió: Les Fonts del Cardener

Dissabte, 14 de novembre, a les 8 h.

Sortida d’Escorial/Camèlies en direcció a la comarca del Bages, on farem una parada per gaudir de l’esmorzar que tenim inclòs.
Seguidament ens dirigirem a realitzar una visita panoràmica de la part alta de la Vall de Lord. Sortirem pujant al costat del riu Cardener, amb àmplies vistes panoràmiques del pantà de la Llosa del Cavall i el Santuari de Lord. Arribarem a Sant Llorenç de Morunys on podrem passejar pel seu casc antic amb les restes de les muralles i portals i amb un regust medieval en alguns dels seus carrers i places. Visitarem l’antiga església canònica de Sant Llorenç, romànica del segle XI amb claustres renaixentistes, retaules gòtics i sobretot la capella de la mare de déu dels colls, d’estil barroc. A continuació ens dirigirem a la Coma i la Pedra amb una visita a les fonts del Cardener. Tornarem a Solsona pel Coll de Jou i Cap del Pla amb boniques vistes panoràmiques del paisatge de la vall. Dinar al restaurant.
A la tarda visitarem la ciutat de Solsona. Amb 9.000 habitants és la capital del Solsonès i seu episcopal des del 1593. Està situada al cor de Catalunya i a la falda pirinenca. És una ciutat d’origen preromà en la qual es conserven part de les muralles del s. XIV i els portals de Llobera, el castell i del pont. Retorn a Barcelona.

Preu: 45,00 €  –  Sòcies Ciberdona: 42,00 €

______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________

Excursió: Fortalesa de Sant Ferran

Dissabte, 12 de desembre, a les 8 h

Sortida en direcció a les comarques de Girona, fins arribar al restaurant on gaudirem de l’esmorzar que tenim inclòs.
Acabats d’esmorzar ens dirigirem a la capital de l’Alt Empordà, Figueres. Aquí visitarem, amb un guia local, el Castell-Fortalesa de Sant Ferran. Es tracta d’una de les fortaleses més grans d’Europa, projectada al s.XVII i construïda al s.XVIII i que ha estat atacada en diversos avatars històrics. La seva plaça d’armes, el seu baluard i les cavallerisses són un clar exemple de les dantesques dimensions de la fortalesa. El castell és apreciat com a be d’interès cultural, no obstant això és el patrimoni més desconegut dels catalans.
Finalitzada la visita disposarem d’una mica de temps lliure a la ciutat de Figueres per passejar per la seva rambla i centre del comerç fins a l’hora de desplaçar-nos novament al restaurant per dinar.
Per la tarda, ens acostarem a la població de Castelló d’Empúries, en la que farem una passejada per conèixer el seu nucli fortificat d’estil medieval. Destaca l’imponent Basílica gòtica de Santa Maria coneguda com “la Catedral de l’Empordà”, les muralles medievals i el Call Jueu. Finalitzada la passejada ens dirigirem al punt d’origen.

Preu: 48,00 €  –  Sòcies Ciberdona: 45,00 €